Instalatii electrice de iluminat decorative, subacvatice
Ai o vila impunatoare cu o piscina si un iaz frumos amenajate si vrei sa le pui in evidenta si pe timp de noapte? Ai nevoie neaparat de instalatii electrice de iluminat decorative, subacvatice, insa nu stii de unde sa pornesti si ce iti trebuie pentru a face aceasta lucrare?
Pentru siguranta ta si a celor din jur e recomandat sa apelezi la o firma specializata pentru realizarea unei asemenea lucrari iar cei care vor pasi in piscina ta ori iazul tau din curte, decorate spectaculos cu lumini inteligent pozitionate vor fi in siguranta si se vor simti minunat intr-un decor de poveste.
Un tip de instalatii electrice de iluminat decorative, subacvatice potrivite la iluminatul decorativ al piscinelor sau fantanilor sunt cele tip spot. Se monteaza exclusiv subacvatic, incastrat in pardoseala sau pe perete la o adancime maxima de imersie de maximum doi metri. Acest tip de spoturi se livreaza, de obicei, capsulat cu garnituri de etansare din silicon, echipat cu doza de incastrare, material plastic cu rezistenta termica si mecanica inalta si cablu de alimentare.
Tot in cazul instalatiilor electrice de iluminat decorative, subacvatice mai este folosit iluminatul cu tuburi fluorescente de diverse culori si forme. Acesta este ideal pentru zonele de agrement cu lacuri de acumulare cu apa sarata sau dulce, oferind imagini de vis, spectaculoase.
Insa, cea mai potrivita instalatie electrica de iluminat decorativa, subacvatica este banda LED submersibila si anticoroziva, deoarece e necesar un grad de protectie ridicat pentru a putea rezista in mediul coroziv al apei sarate sau cu clor.

De retinut este faptul ca montajul benzii cu LED, in cazul instalatiilor electrice de iluminat decorative, subacvatice, se face dupa evacuarea apei din bazin. Banda va fi montata cu cleme speciale in jurul bazinului, apoi se va conecta la un controler si o sursa de alimentare, care au fost plasate intr-o cutie impermeabila.
Dintre caracteristicile folosirii LED-urilor pentru instalatiile electrice de iluminat decorative, subacvatice cele mai importante sunt:
– temperatura lampii scazuta. Instalatiile electrice de iluminat decorative, subacvatice cu LED, depind de temperatura mediului ambiant.

– economia la curent.Instalatiile electrice de iluminat decorative, subacvatice, cu banda LED sunt, in prezent cea mai eficienta si economica sursa de lumina. LED-ul este utilizat in cele mai variate domenii, de la jucarii, elemente decorative, instalatii subacvatice, pana la aviatie.

– durata mai mare de viata. Durata de viata a sistemelor de iluminat cu LED este de peste trei ori mai mare decat a actualelor lampi cu sodiu si vapori de mercur. Instalatiile electrice cu banda LED, clasice au o durata de viata de 100.000 de ore iar pentru cele cu LED-uri inglobate in corpurile de iluminat sunt garantate minimum 50.000 de ore. Durata lunga de viata a noii tehnologii LED duce la costuri reduse de mentenanta a sistemului de iluminat si ofera o reducere semnificativa a costurilor reale de investitii.

– un aspect frumos si sigur. Lumina cu banda LED folosita la instalatiile electrice de iluminat decorative, subacvatice incadreaza fumos in forme si culori cat mai diferite orice acvariu, piscina sau iaz.
– diversitate mai mare de culori si forme ori dimensiuni. Lumina calda, neutra sau rece, destul de apropiata de lumina naturala se poate obtine fara aplicarea filtrelor de culoare iar acest lucru creeaza un mediu ambiant placut si o vizibilitate sporita, pe timp de noapte. Instalatiile cu banda LED pot emite nuanta de lumina in culoarea dorita.
Banda LED poate reproduce orice culoare, respectiv diferite efecte de schimbare a culorii sau a luminozitatii prin intermediul unei telecomenzi.

– tensiune scazuta si preturi rezonabile. Fiecare modul cu LED-uri are o intensitate luminoasa constanta, indiferent de fluctuatiile tensiunii de retea. Daca se ia in considerare durata de viata de peste 3 ori mai mare si economia la factura de energie cu peste 50%, se ajunge la concuzia ca iluminatul cu LED este chiar mai ieftin decat alte tipuri de iluminat.