De ce e necesara si cand trebuie facuta

Schimbarea sau inlocuirea tablourilor electrice din parti comune, de pe scarile blocului este pentru multi locatari o bataie de cap. Insa la momentul actual, aceste actiuni sunt necesare. Daca doriti sa va bucurati de avantajele si de siguranta oferita de noile tablouri electrice, este esential sa apelati la un electrician pentru inlocuirea / schimbarea tabloului electric de pe scara blocului.

 

De ce este nevoie de inlocuirea tablourilor vechi?

Noile tablouri electrice au un avantaj semnificativ, in comparatie cu cele vechi. In cazul in care exista socuri de curent sau suprasarcina, sigurantele nu se mai ard. Astfel, tablourile nu mai necesita reparatii periodice, verificari si operatii costisitoare de schimbare a sigurantelor. Problema se rezolva mult mai usor in cadrul noilor aparaturi, deoarece aici simpla operatiune ce trebuie facuta este repozitionarea sigurantei din OFF – in ON.

Acesta este unul dintre cele mai mari avantaje, deoarece fiecare persoana va putea rezolva singura si in siguranta, problema de pe casa scarii, actionand sigurantele. Nu se vor mai cheltui bani si nu veti mai irosi timp pentru chemarea unui electrician de fiecare data, pentru a inlocui sigurantele. Insa avantajele nu se opresc aici.

inlocuire tablouri electrice

De ce sa alegi un tablou electric nou? Care sunt principalele beneficii ale acestuia?

 • dotarea cu sigurante trifazice necesare pentru instalatia generala si pentru lift
 • sigurante monofazice recomandate pentru spatiile mai putin luminate cum ar fi: ghena, iluminare scara bloc, iluminarea ultimului nivel al blocului, interfon, circuit radio / TV, iluminare subsol si boxe, etc.
 • performanta mult mai buna a panoului electric si rezistenta sporita la factorii de stres.
 • montarea unui tablou electric nou duce si la inlaturarea arcului electric si a contactelor cu probleme ce duc la functionarea defectuoasa a instalatiei electrice, care poate favoriza aparitia unor incendii
 • organizarea mult mai eficienta si indicatiile oferite de tabloul electric cu privire la fiecare siguranta si fiecare circuit electric, prin led-uri specifice si etichete

 

Cum se inlocuieste tabloul electric de pe casa scarii, din scarile de bloc si din partile comune, asa incat sa nu exista niciun risc?

Indiferent daca pentru schimbarea tablourilor se vor folosi cele mai performante tehnologii sau produse de inalta calitate, aceasta este o singura etapa din multitudinea de factori care trebuie luati in calcul.

Nu veti putea schimba tablourile daca nu veti apela la un profesionist, deoarece fiecare etapa (demontarea tablourilor vechi, identificarea si ordonarea circuitelor, montajul tabloului nou) este o operatiune ce necesita cunostinte si experienta. Daca doriti ca aceasta operatiune sa fie efectuata in deplina siguranta, fara niciun risc, iar lucrarea sa beneficieze si de garantia cuvenita, cel mai bine este sa apelati la o firma de electricieni autorizati ANRE.

Nu lucrati in astfel de conditii, unde siguranta intregii scari de blog este prioritara, cu oameni care se recomanda ca fiind meseriasi, dar care nu au in spate o echipa autorizata, o specialitate si o experienta vasta in domeniu.

Este foarte important ca lucrarea sa fie efectuata conform standardelor legale, conform standardelor de siguranta. De aceea, o echipa de electricieni autorizati ANRE se vor ocupa mult mai sigur si mai eficient de aceasta operatiune.

 

Care sunt avantajele daca apelati la echipa noastra?

 • Noi folosim cele mai avansate tehnologii in domeniu si va putem garanta siguranta si eficienta fiecarui produs utilizat, deoarece l-am testat indelung si ii cunoastem beneficiile
 • Lucram doar pe baza unor standarde etice si profesionale, facem cunoscut pretul inaintea fiecarei lucrari si oferim garantie
 • Suntem o echipa de electricieni autorizati ANRE cu experienta de peste un deceniu pe piata.
 • -In plus, pe langa montarea si inlocuirea tabloului electric, asiguram si servicii de mentenanta in caz de nevoie. Dorim sa pastram instalatia functionala, cetatenii in siguranta si total multumiti de serviciile noastre.
 • Fiind o firma profesionala, oferim chitanta si factura pentru fiecare lucrare, asa incat administratia blocului sa poate justifica cheltuielile in contabilitate

Calitatea reprezinta cea mai importanta componenta a acestei operatiuni. O schimbare  de tablou electric in parti comune, scari de bloc, case de scara este o investitie destul de mare, ce poate fi facuta odata la cativa ani.

Cu siguranta nu v-ati dori sa aveti parte de o lucrare defectuoasa, care  sa necesite interventia lunara a unor electricieni, dupa ce lucrarea a fost efectuata. Alegeti sa lucrati cu profesionisti, pentru a va pastra locatarii in siguranta si in deplin confort.

 

Cand stii ca e nevoie de schimbarea tabloului electric – Cand este necesara inlocuirea tabloului electric pe partile comune?

Fiecare tablou electric necesita o revizie la un anumit moment. Insa, in cele mai multe cazuri, majoritatea tablourilor din Romania sunt montate de peste 10 ani. Acestea necesita clar o revizie si cel mai probabil o inlocuire cu un tablou electric nou.

Cele mai frecvente probleme care pot aparea si trage un semnal de alarma, cu privire la nevoia de a inlocui tablourile electrice vechi sunt:

 • problemele cu corpurile de iluminat de pe scara, ghena, boxe, mansarda etc
 • problemele cu interfonul – acesta se poate defecta de multe ori datorita scurtcircuitelor
 • problemele de functionare a liftului – aceasta este de departe cea mai des intalnita problema care apare din cauza proastei functionari a instalatiei electrice

Daca intampinati oricare din aceste probleme sau aveti alte semne care va dau de banuit ca instalatia electrica nu mai functioneaza la capacitatea sa reala, apelati la echipa noastra de electricieni autorizati ANRE.

Firma noastra va trimite o echipa de specialitate si va rezolva problema in cel mai scurt timp, oferind garantie si factura pentru fiecare lucrare.