Electrician Autorizat Bucuresti, executa instalatii electrice interioare in Bucuresti si judetul Ilfov, oferind o gama variata de servicii in domeniul electric pentru persoanele fizice si juridice. Schimbari instalatii interioare la cele mai bune preturi.

Proiectea si executia instalatiei electrice interioara se incepe dupa analiza conditiilor de utilizare si functionare ale instalatiei electrice pentru si destinatia constructiei si caracteristicile tehnice ale imobilului. Oferim instalatii electrice interioare, schimbari instalatii interioare la cel mai bun raport calitate pret pe toata zona Bucuresti si Judetul Ilfov.

Orice instalatie electrica se executa dupa un proiect de executie intocmit de proiectantii de specialitate. Instalatiile electrice de iluminat sunt alimentate de la tablouri de distributie separate de cele care alimenteaza instalatiile electrice de forta. Succesiunea tuturor operatiilor necesare pentru executare unei instalatii electrice formeaza procesul tehnologic de executie al instalatiei respective.

Principalele operatii care trebuie executate sunt:

 1. Trasareasarea pe tavanul si pe peretii incaperilor a instalatiei electrice, indicate pe planul de executie, saparea santurilor in pereti, a locasurilor pentru doze, dibluri, prize, intrruptoare, si fixarea acestora in montaj aparent sau ingropat;
 2. Tragerea conductoarelor in tuburile de protectie, executarea legaturilor intre conductoare si izolarea lor ;

Montarea aparatelor de comutare, a consumatorilor de energie electrica si a tablourilor de distributie;

Verificarea instalatiei

Procesul tehnologic difera de o lucrare la alta si uneori de la un santier la altul, in functie de materialele si utilajele     folosite, de specificul cladirilor in care se executa

3. Transpunerea Schemei Electrice Dupa Proiect :Aceasta este operatie importanta, care consta in indentificarea si transpunerea cu precizie pe teren, a continutului planurilor. Cu aceasta ocazie se va insemna locul unde se monteaza: corpurile de ilumunat, intreruptoarele, prizele, dozele, masinile electrice, precum si tablourile de distributie, tuburile de protectie, casi locurile unde se vor executa strapungerile prin ziduri si plansee.Trasarea circuitelor se efectueaza cu ajutorul sforii de trasat, inegrite de negru de fum.La instalatiile ingropate, circuitele se traseaza pe constructia netencuita. Trasarea se face cu creta sau carbune, folosindu-se semnele conventionale pentru aparatele respective. Orientare orizontala asforii inainte de trasare se verifica cu nivela cu bula de aer, cu metrul sau cu compasul de lemn, masurandu-se de circa 30-50 cm de la tavan. Directia verticala a traseelor se verifica in prealabil cu cu firul de plumb sau cu nivela cu bula de aer.

4. Saparea Santurilor Si Executare Strapungerilor : Saparea santurilor se executa cu dalta lata, dalta cu varf, si cu ciocanul pneumatic sau masini electrice de gaurit si frezat santuri. In tavane nu se daltuiesc santuri.Tubul de protectie se monteaza peste planseu.La planseele din prefabricate, gaurile se dau de obicei inainte de montarea elementelor pe plansee la locul lor. Grinzile prefabricate nu se strapung.

 

5. Montarea Si Fixarea Tuburilor De Protectie : Operatiile de montare si fixare a tuburilor de protectie sunt precedate de unele lucrari pregatitoare, in cadrul carora se confectioneaza unele piese care asigura innadirea tuburilor si fixarea lor, se efectueaza unele operatii de taiere si indoire.Tuburile IP se innadesc intre ele cu mansoane din tabla plumbuita. Imbinbinarea tuburilor PCV-IP se face cu ajutorul diferitelor piese auxiliare: curbe (90), semicurbe (45), si mansoane. Aceste piese auxiliare sunt prevazute la ambele capete cu portiuni largite, astfel incat sa fie posibila imbinarea cu tubul de acelasi diametru. Taierea, indoirea, si filetarea tuburilor de protectie. Inainte de a fi taiate, tuburile de protectie se masoara, potrivit traseului stabilit prin proiectul de executie. Se tine seama de curbele ce urmeaza a se face, de amplasarea dozelor de protectie, se foloseste ferastraul pentru taiat metale sau clestele cu role. Tuburile de protectie IP montate aparent se fixeaza cu ajutorul unor bratari sau scoabe, care sunt prinse la randul lor in dibluri. Cand sunt montate ingropat, tuburile IP se fixeaza in santuri prin agrafe. Fiecare agrafa este confectionata dintr-o bucata de sarma de otel de circa 1mm grosime, legata de capatul unui cui.Cuiul se bate in fundul santului daltuit, in dreptul unui rost dintre doua caramizi. Dupa ce se introduce tubul insan, capetele sarmei se impletesc.

Montarea tuburilor P comporta operatii asemanatoare celor necesare in cazul montarii aparente a tuburilor IP. Daca tuburile P trebuie montate pe grinzi, ferme sau daca se monteaza mai multe tuburi pe acelasi traseu, se folosesc diferite scoabe fixate direct pe dibluri in zid sau pe console.In montajul ingropat, tuburile PEL se fixeaza in mod asemanator tuburilor IP montate ingropat, iar montajul aparent este asemanator celui folosit in cazul tuburilor P. Instalatile electrice in tevi de otel se executa in mod asemanator instalatiilor in tuburi PEL pozate aparent sau montate sub pardoseala.Tevile de otel se pot monta pe console si ni canale vizitabile din beton, executate in pardoseala. In aceste canale tevile se aseaza la circa 10 cm deasupra fundului canalului.

Montarea tuburilor de protectie in constructiile din elemente prefabricate : Executarea instalatiilor electrice folosind tehnologia de inglobare in panourile de beton a dozelor si tuburilor de protectie din PCV prezinta avantajul ca o parte din manopera executata pe santier este transferata in fabrica si in acest fel se reduce timpul de executie in santier, se asigura o calitate mai buna a lucrarilor de instalatii electrice si o crestere a productivitatii.Racordarea tuburilor din pereti cu cele din plansee este o operatie care se executa pe santier si la care se cere foarte multa atentie Dupa montarea panourilor, inainte de monolitizare este necesara executaraea lucrarilor de racordare a instalatiei intre pereti si plansee. Dupa operatia de racordare a intregii instalatii urmeaza tragerea conductoarelor si executarea legaturilor care se face ca la instalatiile sub tencuiala.

6. MONTAREA CONDUCTOARELOR :

Montarea aparenta a conductoarelor :

Conductoarele electrice care compun circuitele instalatiilor electrice au caracter de lunga durata, trebuie protejate prin tuburi protectoare. Cand instalatiile electrice au caracter de scurta durata, fiind destinate diferitelor constructii de pe santiere, iluminarii incaperilor in timpul tencuirii sau zugravirii lor, conductoarele se monteaza aparent, fixandu-se direct pe pereti sau pe tavan, cu ajutorul rolelor. Conductoarele utilizate in mod normal in astfel de instalatii sunt cele cu izolatie de cauciuc precum si conductoarele izolate rezistente la intemperii. Conductoarele care coboara spre motoare electrice, intreruptoare, comutatoare, prize se introduc in tuburi de protectie, incepand de la o inaltime de circa 2, 5 m deasupra podelei.

7. Trecerea conductoarelor prin perete, prin planseele dintre etaje se face introducandu-se conductoarele in tuburi de protectie.Tragerea conductoarelor in tuburi de protectie si executerea legaturilor intre conductoare . Conductoarele se introduc in tuburi numai dupa ce tencuiala in care sunt ingropate tuburile s-a uscat.Conductoarele aceluiasi circuit trifazat, inclusiv conductorul neutru, se introduc in acelasi tub. In instalatiile pentru curent continuu se poate introduce cate un conductor in tub separat.

Tragerea conductoarelor de cupru : Inainte de introducerea conductorului in tub, capatul conductorului se indoaie, pentru a nu se agata de izolatia interioara a tubului sau de asperitatile existente in interiorul tubului.Se introduce apoi conductorul printr-un capat si se impinge cu atentie in tub pana cand conductorul apare la celalalt capat al tubului.Daca instalatiile se executa in tuburi pozate aparent, conductoarele pot fi trase in tuburi odata cu montarea acestora.In acest scop, inainte de a fi introduse in tub, conductoarele se taie la lungimea necesara.Legaturile conductoarelor de cupru in doze se executa prin lipire, uneori prin sudare sau cu ajutorul clemelor speciale, prevazute cu suruburi.

Tragerea conductoarelor de aluminiu : Introducerea conductoarelor de aluminiu in tuburi se executa numai prin impingere, si nu prin tragere. Conductoarele de aluminiu se instaleaza in tuburi bine uscate si curatite in interior. Pentru aceasta se introduc in tub, cu ajutorul unei sarme de otel, un dop de cauciuc, o perie cilindrica de sarma sau, la nevoi, numai un somoiog de calti. Legaturile dintre conductoarele de aluminiu se fac cu ajutorul clemelor de legatura prevazute cu saiba arcuita sau cu ajutorul altor dispozitive de stingere, care sa asigure o presiune permanenta intre conductoare si clemele de legatura.

8. Montarea conductoarelor INTENC : Conductoarele INTENC se monteaza aparent, sau ingropat, fara a se mai introduce in tuburi de protectie.La traversarile peretilor sau planseelor mai groase de 7 cm, conductele INTENC se protejeaza in tuburi IP sau PCV-IP. Conductoarele INTENC montate peste plansee se protejeaza cu un strat de mortar de ciment sau cu alt material protector.

9. Montarea aparenta a cablurilor : Fixarea acestor cabluri pe pereti se face fie cu ajutorul scoabelor, fie cu ajutorul consolelor metalice, in mod asemanator fixarii tuburilor de protectie. In incaperile permanent umede, unde distanta dintre cablu si perete trebuie sa fie de minim 1 cm, fixarea cablurilor se face prin bratari speciale, montate in perete.

10. Instalatiile Electrice De Forta In Hale Industriale : Pentru alimentarea masinilor-unelte sau a altor receptoare de forta, instalatiile electrice de joasa tensiune se pot executa subteran in canale de cabluri sau aerian cu cabluri suspendate, pe poduri de cabluri sau prin bare de alimentare.

Montarea cablurilor in canale : Cablurile pot fi montate in canale de zidarie sau de beton special executate, asezandu-se fie libere, pe fundul canalului, fie pe suporti metalici fixati pe peretii canalului.

Montarea cablurilor suspendate pe tendoane : Trasarea instalatiei stabileste pozitia de montare a elementelor de intindere si de sustinere ale cablului. Cablul de otel pentru sustinere se fixeaza la cap. Dupa intinderea sa, se rigidizeaza si la celalalt cap.Cablul electric se deruleaza de pe tambur si prin intermediul unei role este dirijat de-a lungul traseului de montaj. Cablul este tras prin intermediul unui troliu.

Montarea podurilor de cabluri : Podurile de cabluri sunt sisteme de sustinere a cablurilor formate din elemente metalice longitudinale, denumite longerone, si elemente de sustinere ale cablurilor transversale de traseu.Cablurile de comanda si control se monteaza pe paliere diferite de cele ale cablurilor de energie, care si ele, la randul lor, vor avea trasee diferite pentru tensiuni diferite. Pentru pozarea cablurilor tamburele se instaleaza pe cricuri intru-un loc usor accesibil din aproprierea traseului. Intre etajele podului de cabluri se monteaza placi de separatie din azbociment, bazalt, beton in urmatoarele situatii:

 1. Intre rastele de cabluri de energie cu tensiuni diferite ;
 2. Intre rastele de cabluri de energie si cele cu cabluri de comanda si control;
 3. Intre rastele de cabluri cu diferite destinatii ;
 4. Intre rastele de cabluri avand invelisuri exterioare diferite ;

11. Executarea instalatiilor de forta cu bare protejate in canale de tabla : Acest sistem de distributie este folosit pentru alimentare de energie electrica in ateliere, laboratoare, institute de cercetare etc. deoarece prezinta avantaje foarte mari la schimbarea traseelor, la adaugarea sau scoaterea unor consumatori la extinderi.Canalele au sectiune dreptunghiulare avand imbracaminte din tabla de otel.In interiorul lor sunt asezate patru bare din aluminiu montate in suporti din lemn de fag fiert in ulei material plastic sau bachelita. Racordarea consumatorilor in orice punct din traseu se face prin bransarea la sistemul de bare a unor cutii speciale de sigurante, care asigura legatura dintre sistemul de bare si consumatori. Cutia cu sigurante pentru derivatii este executata din tabla de otel avand patru furci duble de brosare si sigurantele respective. Furcile servesc la fixare cutiei de sigurante de sistemuri de bare si la realizarea acordului electric cu acestea a sigurantelor de protectie si respectiv a consumatorului alimentat.Cutia de siguranta se rigideaza de canalul de distributie prin intertmediul unor suruburi de fixare.Carcasele metalice ale canalelor magistrale si de distributie si cele ale cutiilor de siguranta se leaga electric la bara de nul. Canalele de cablu se sprijina pe console fixate pe ziduri sau stalpi, independenti de cladire sau pe fermele halelor.

12. Montarea Aparatelor De Conectare, Comanda Si Protectie : Aparatele electrice de conectare si protectie pentru instalatii interioare au o constructie simpla care asigura o manevrare usoara.

Printre cele mai utilizate aparate de conectare se mentioneaza :

1.intreruptoarele, care inchid sau deschid unul sau mai multe circuite electrice sub sarcina;

2.comutatoarele, care servesc la modificarea, in mod sucesiv, a conexiunilor unuia sau mai multor circuite electrice;

3.prize de curent cu fisa, care leaga un receptor de energie electrica .

Electrician Autorizat Bucuresti, vine in intampinarea dvs cu instalatii electrice interioare in urmatoarele cazuri:

 • reparatii instalatii electrice;
 • modernizare instalatii electrice;
 • mentenanta instalatii electrice;
 • schimbare instalatii electrice;
 • inlocuire instalatii electrice;
 • diverse.

Serviciile prestate de echipa noastra de electricieni, va garanteaza siguranta dvs. Suntem alaturi de dvs. Non-Stop pe toata zona Bucuresti si Judetul Ilfov. Deplasare si executare instalatii electrice interioare, schimbari si inlocuire instalatii electrice.

Executam servicii instalatii electrice, schimbari instalatii electrice interioare in urmatoarele zone:

 • sector 1: Bucuresti: Bucurestii Noi , Aviatiei , Victoriei , Domenii , Dorobanti , Floreasca , Romana , Plevnei , Grivita , Pajura;
 • sector 2 : Colentina , Floreasca , Mosilor , Iancului , Obor , Pantelimon , Stefan cel Mare , Tei , Fainari;
 • sector 3 : Alba Iulia , Prevederii , Salajan , Unirii , Vitan , Universitatii , Rosseti , Victoriei , Nicolae Grigorescu , Dristor , Decebal , Titan , Blv. 1 Decembrie , Chisinau;
 • sector 4 : Oltenitei , Tineretului , Giurgiului , zona Filaret , Brancoveanu , Aparatorii Patriei , Vacaresti , Luica , Obregia , Secuilor , Racovita;
 • sector 5 : Rahova , Panduri , Cosbuc , Uniri , Salaj , Pieptanari , Ferentari , Alexandriei , Victoriei , 13 Septembrie , Nasaud , Viilor , Petre Ispirescu;
 • sector 6 : zona Timisoara , Iuliu Maniu , Drumul Taberei , Militari , Lujerului , Crangasi , Plevnei , Timisoara , Gorjului , Uverturii , Valea Oltului , Compozitorilor , Prelungirea Ghencea , Valea Argesului ;
 • in tot judetul Ilfov.

Ne adresa atat persoanelor fizice cat si celor juridice care au nevoie de solutii eficiente pentru instalatii electrice interioare.

PRETURI ACCESIBILE, CALITATE GARANTATA SI GARANTIE LUCRARI! Apelati la echipa Electrician Autorizat Bucuresti si va veti convinge de calitatea serviciilor noastre in materie de instalatii electrice.

Tot ce trebuie sa faceti este sa ne contactati!

Date contact electrician Non Stop, schimbari si inlocuire instalatii electrice:

 • 0722 974760 / 0771 302745 / 0766 974760
 • office@electricianautorizat.com.ro