Pentru a sti cat mai bine cum este necesar sa se realizeze lucrarile la instalatiile electrice intr-un mod legal, poti sa consulti o lista de normative instalatii electrice. Acestea trebuie sa fie respectate de catre toti electricienii autorizati care realizeaza lucrari la instalatii electrice precum masurare si legare la pamant, incercari si masuratori la echipamente si instalatii electrice, cum se lucreaza cu diferite tensiuni de curenti si multe altele.

Practic, aceste normative electrice trebuie respectate de catre orice electrician pentru ca lucrarea sa fie una conforma si care sa ofere siguranta pentru cel in a carui locuinta intervine, dar si pentru siguranta celor din jur.

Normativ electricieni – ce anume prevede legea in ceea ce priveste normativele electrice

Orice normativ pentru electricieni trebuie citit si respectat de catre orice specialist care lucreaza cu instalatiile electrice. Legea prevede o serie de articole si capitole pentru orice tip de lucrare care poate fi efectuata.

Un electrician trebuie sa stie cum sa foloseasca echipamentele specifice, cum sa lucreze cu diferite tipuri de tensiuni, cum sa instaleze si sa manevreze instalatiile electrice indiferent de destinatia lor si cum sa se protejeze pe el si pe persoanele din jurul sau atunci cand efectueaza astfel de lucrari.

Echipa noastra de electricieni respecta fiecare act normativ care implica instalatiile electrice. Astfel, putem executa in siguranta lucrari precum reparatii defectiuni la instalatiile electrice, montaje tablouri electrice, diverse inlocuiri la reteaua electrica si multe alte servicii.

normative instalatii electrice21

Normativ i7 – cel mai important dintre normative instalatii electrice reglementat de lege

Normativul i7/2011 se refera la executia, proiectarea si exploatarea instalatiilor electrice cladirilor. Este un act normativ important pentru electricieni deoarece oricine lucreaza in domeniul instalatiilor electrice trebuie sa cunoasca foarte bine acest document. Ca domeniu de aplicare, normativul i7 este destul de vast si se refera la proiectarea si executarea pentru instalatiile electrice la toate cladirile, inclusiv cele proprietate personala sau de birouri.

Acest normativ i7 a fost reglementat pentru prima oara in 2009 cu modificari ulterioare si cuprinde informatii precum terminologie, caracteristici generale ale instalatiilor, protectii pentru asigurarea securitatii, montarea echipamentelor electrice, protectia impotriva trasnetului, verificarea si intretinerea instalatiilor electrice etc.

Normative electrice – vezi care sunt normativele in vigoare

Esti interesat de aspectul normativ si legislativ in ceea ce priveste lucrul in domeniul electric? Iti oferim posibiltiatea de a vedea fisierele normative conforme cu legislatia in vigoare. Poti vedea mai jos care sunt normativele instalatiilor electrice de care orice firma de electricieni trebuie sa tina cont. Acestea sunt printre cele mai importante normative de care trebuie tinut cont pentru a nu pune in pericol instalatiile electrice si viata celor care locuiesc in jurul acestora.

Ghid de masurare a instalatiilor de legare la pamant conform i7 2011 – Normative instalatii electrice

Normativ pentru proiectarea si executarea instalatiilor electrice interioare de curenti slabi aferente cladirilor civile si de productie – Normative instalatii electrice

Metodologia de calcul al curentilor de scurtcircuit in retelele electrice cu tensiunea sub 1 kv – Normative instalatii electrice

Incercari si masuratori la echipamente si instalatii electrice – Normative instalatii electrice

Normative privind proiectarea si executarea bransamentelor electrice pentru cladiri civile – Normative instalatii electrice

Testarea in siguranta a dispozitivelor electrice – Normative instalatii electrice

Protectia constructiilor impotriva trasnetului – Normative instalatii electrice

Proiectarea, executia si exploatarea instalatiilor electrice aferente cladirilor i7/2011 – Normative instalatii electrice

NORMATIV I7-2009-1 – Normative instalatii electrice

NORMATIV I7-2009-2 – Normative instalatii electrice

ORDIN PE 102-1986 – Normative instalatii electrice

Alege sa lucrezi doar cu electricieni autorizati care cunosc legislatia in vigoare si normativele instalatiilor electrice. Siguranta instalatiilor electrice din locuinta ta trebuie sa fie in siguranta iar lucrarile sa fie realizate cu profesionalism si conform legii.