Masurarea energiei electrice,  aparate electrice pentru masurarea curentului electric, contoare electrice. Contoarele sunt folosiute pentru inregistrarea energiei electrice consumate in retelele monofazate si cele trifazae. Electrician bucuresti executa servicii de montare contor electrice pentru masurarea energiei electrice, la cele mai bune preturi.

Masurarea energiei electrice prin contor se realizeaza astfel:

  • O bobina de curent, strabatuta de curentul absorbit de consumatorii conectati in circuit
  • O bobina de tensiune, care este conectata in paralele cu receptorii
  • Un disc metalic ce ste fixat pe un ax
  • Un magnet permanent intre ai carui poli se invarteste discul metalic
  • Un sistem totalizator, care inregistreaza si indica numeric energia consumata in functie de numarul de rotatii efectuate de discul mecanic in unitatea de timp.

Contoarele monofazate se pot conecta direct in circuitul sau instalatia unde se doreste sa se masoare energia, sau prin intermediul transformatoarelor de masura (tensiune si curent)

Folosirea transformatoarelor de tensiune (TU) si transformatoarelor de curent (TI) se impune atunci cand tensiunea de alimentare este mai mare de 500 V si curentii absorbiti de receptori este mai mare de 100 A.

 

Circuitele alternative trifazate. Masurarea energiei electrice

Contorul cu inductie trifazat reuneste 2 sau 3 sisteme active. Fiecare dintre acestesisteme avand cate o bobina de curent si una de tensiune, astfel incat cuplul tuturor acestor sisteme sa actioneze asupra aceluiasi ax; cuplul rezultat fiind direct proportional cu puterea trifazata consumata.

 

In cazul in care curentul sau tensiunea din circyuitele de masura depasesc valorile bobinelor de curent sau tensiune, contoarele trifazate se monteaza prin intermediul transformatoarelor de masurare.

 

Pentru montare contor electrice, nu ezitati sa ne apelati. Oferim promptitudine, preturi accesibile, calitate superioara si garantie lucrare.