Electrician autorizat ofera servicii de consulanta si montaj protectie supratensiune, care pot duce la solicitarea izolatiei conductoarelor, deteriorarea acestora si producerea de scurtcircuite. Montaj protectie supratensiune Bucuresti la cele mai bune preturi.

Supratensiunile pot aparea din cauza unor fenomene precum:

  • Intreruperea accidentala, in amonte a nulului retelei de alimentare, fenomen care duce la aparitia unei tensiuni de 400 V in circuitele de alimentare ale consumatorilor monofazati.
  • Loviturile de trasnet asupra instalatiei de protectie la trasnet (instalatia de paratrasnet a imobilului)
  • Propagarea supratensiunilor prin conductoarele retelei de alimentare ca urmare a unei lovituri de trasnet in apropiere
  • Defecte ale instalatiei propii, fenomen ce poate induce supratensiuni in circuitele din apropiere
  • Descarcari electrostatice, comutatii in instalatia propie sau sistemul de alimentare.

Supratensiunile datorate loviturilor de trasnet sunt caracterizate de o crestere rapida a tensiunii. Supratensiunile pot aparea la o lovitura directa a trasnetului asupra imobilului, dar si daca aceasta lovitura cade asupra altui imobil din apropiere, sau a instalatiei electrice de distributie a energieiei.

Supratensiunile datorate comutatiilor sunt caracterizate de o tensiune si amplitudine redusa, dar in schimb pot avea durate mari in timp.

Asiguram montaj protectie supratensiune SPD:

SPD 1 – sunt descarcatoarele supuse celor mai intense incercari, care se monteaza in tabloul general de alimentare;
SPD 2 – aceste descarcatoare se monteaza in aval de SPD 1, avand rolul de a limita supratensiunile care trec de prima zona de protectie;
SPD 3 – aceste descarcatoare se monteaza in apropierea receptoarelor pe care dorim sa le protejam.

Conditii montaj protectie supratensiune:

  • nivelulul de protectie si de tipul retelei de alimentare, tensiunea de alimentare a echipamentelor, curentul electric de impuls. 
  • Conductorul de legare la pamant a SPD, care protejeaza impotriva supratensiunilor de origine atmosferica, de minim 16 mm2.
  • Conductorul de legare la pamant a SPD pentru protectia circuitelor, se recomanda sa aiba o sectiune de cel putin 4 mm2.  

Asiguram montaj protectii supratensiune in Bucuresti si judetul Ilfov.

Pentru oferte si detalii protectii supratensiune tot ce trebuie sa faceti este sa ne contactatai.