Ce este protecția la supratensiune și de ce trebuie să optați pentru un montaj protecție supratensiune?

Dacă locuiți într-o zonă predispusă la descărcări electrice, este posibil să apară o supratensiune iar serviciile de montaj protecție supratensiune sunt foarte importante. O supratensiune este o creștere a tensiunii care poate fi extrem de dăunătoare pentru aparatele electronice din locuința dumneavoastră. Fără o protecție adecvată, acest vârf de tensiune poate defecta aparatele și electronicele.

Pentru a vă proteja împotriva supratensiunilor provocate de fulgere sau de alte surse de fluctuații de tensiune, multe case au instalate dispozitive de protecție împotriva supratensiunilor pe panoul electric principal fiind indicat sa alegeți si dumneavoastră serviciile de montaj protecție supratensiune. Protectorii de supratensiune se găsesc, de asemenea, în mod obișnuit ca dispozitive independente în prize sau ca parte a kiturilor de protecție împotriva supratensiunilor pentru întreaga casă.

Importanța serviciilor de montaj protecție supratensiune?

Un montaj protecție supratensiune funcționează prin devierea tensiunii excesive de la un dispozitiv conectat. Atunci când tensiunea atinge un anumit nivel, dispozitivul de protecție împotriva supratensiunilor activează o siguranță care oprește alimentarea dispozitivului. Dispozitivele cu întrerupător îndeplinesc aceeași funcție, dar necesită o resetare manuală după ce a trecut o supratensiune. Barele de alimentare cu protecție la supratensiune sunt o opțiune bună pentru protejarea aparatelor mai mici, cum ar fi calculatoarele, imprimantele și televizoarele. Cu toate acestea, ele nu sunt potrivite pentru aparatele mai mari, cum ar fi frigiderele și aparatele de aer condiționat. Pe scurt, protecția la supratensiune este un dispozitiv de siguranță care oprește alimentarea dispozitivelor conectate în timpul unei supratensiuni. Acest lucru protejează aparatele de supraîncălzire și de daunele cauzate de fluctuațiile de tensiune. În aceste condiții este esențial să optați pentru serviciile de montaj protecție supratensiune.

Cum funcționează un montaj protecție supratensiune?

Printr-un montaj protecție supratensiune se deviază tensiunea suplimentară departe de aparatele sau dispozitivele dvs. Atunci când circuitul intern al unui dispozitiv de protecție împotriva supratensiunii este întrerupt de un exces de tensiune, dispozitivul oprește alimentarea aparatelor conectate la prize. După ce tensiunea a scăzut, dispozitivul de protecție împotriva supratensiunii reintroduce energia în prize și continuă să protejeze dispozitivele dvs. de o a doua supratensiune.

Dispozitivele de protecție împotriva supratensiunilor protejează atât împotriva vârfurilor de tensiune momentane, cât și împotriva tensiunilor înalte susținute. Acestea sunt adesea cauzate de fulgerele din apropiere. De asemenea, o supratensiune poate apărea atunci când o ramură de copac cade pe o linie electrică. Creșterea bruscă a fluxului de energie electrică poate crea o supratensiune de înaltă tensiune care se deplasează până la casa dvs. prin linia electrică. Atunci când un dispozitiv de protecție împotriva supratensiunilor detectează o creștere a tensiunii, dispozitivul activează un întrerupător de circuit. Întrerupătorul întrerupe alimentarea cu energie a prizelor, împiedicând astfel ca supratensiunea să ajungă la dispozitivele conectate.

Colaborați cu o firmă specializată în montaj protecție supratensiune

Dacă locuiți într-o zonă predispusă la căderi de tensiune, este important să optați pentru montaj protecție supratensiune. Înainte de a efectua orice lucrare la panoul electric, este esențial să colaborați cu un electrician care este licențiat și garantat și care are experiență în instalarea protecției la supratensiune. Electricianul va inspecta sistemul electric al casei dvs. pentru a determina unde trebuie instalată protecția împotriva supratensiunilor. Dacă panoul electric nu are protecție la supratensiune, electricianul va instala un dispozitiv de protecție la supratensiune pe panoul principal. Dacă aveți deja protecție împotriva supratensiunilor pe panoul electric, electricianul dumneavoastră va inspecta protecția pentru a se asigura că funcționează corect și o va înlocui dacă este necesar.

Electrician autorizat ofera servicii de consulanta si montaj protectie supratensiune, care pot duce la solicitarea izolatiei conductoarelor, deteriorarea acestora si producerea de scurtcircuite. Montaj protectie supratensiune Bucuresti la cele mai bune preturi.

Supratensiunile pot aparea din cauza unor fenomene precum:

  • Intreruperea accidentala, in amonte a nulului retelei de alimentare, fenomen care duce la aparitia unei tensiuni de 400 V in circuitele de alimentare ale consumatorilor monofazati.
  • Loviturile de trasnet asupra instalatiei de protectie la trasnet (instalatia de paratrasnet a imobilului)
  • Propagarea supratensiunilor prin conductoarele retelei de alimentare ca urmare a unei lovituri de trasnet in apropiere
  • Defecte ale instalatiei propii, fenomen ce poate induce supratensiuni in circuitele din apropiere
  • Descarcari electrostatice, comutatii in instalatia propie sau sistemul de alimentare.

Supratensiunile datorate loviturilor de trasnet sunt caracterizate de o crestere rapida a tensiunii. Supratensiunile pot aparea la o lovitura directa a trasnetului asupra imobilului, dar si daca aceasta lovitura cade asupra altui imobil din apropiere, sau a instalatiei electrice de distributie a energieiei.

Supratensiunile datorate comutatiilor sunt caracterizate de o tensiune si amplitudine redusa, dar in schimb pot avea durate mari in timp.

Asiguram montaj protectie supratensiune SPD:

SPD 1 – sunt descarcatoarele supuse celor mai intense incercari, care se monteaza in tabloul general de alimentare;
SPD 2 – aceste descarcatoare se monteaza in aval de SPD 1, avand rolul de a limita supratensiunile care trec de prima zona de protectie;
SPD 3 – aceste descarcatoare se monteaza in apropierea receptoarelor pe care dorim sa le protejam.

Conditii montaj protectie supratensiune:

  • nivelulul de protectie si de tipul retelei de alimentare, tensiunea de alimentare a echipamentelor, curentul electric de impuls. 
  • Conductorul de legare la pamant a SPD, care protejeaza impotriva supratensiunilor de origine atmosferica, de minim 16 mm2.
  • Conductorul de legare la pamant a SPD pentru protectia circuitelor, se recomanda sa aiba o sectiune de cel putin 4 mm2.  

Asiguram montaj protectii supratensiune in Bucuresti si judetul Ilfov.

Căutați servicii specializate de montaj protecție supratensiune? Nu ezitați să ne contactați!

Firma noastră este specializată în servicii de montaj protecție supratensiune, și vă putem oferi mereu calitatea necesară în acest domeniu. Prin colaborarea cu noi va fi mai ușor să vă mențineți instalația electrică în condiții optime de funcționare. Pentru aceste servicii, trebuie doar să ne contactați.