Montare tablou electric, modernizarea acestuia in Bucuresti-Ilfov. Montarea tabloului electric trebuie efectuat de un electrician autorizat ANRE, conform normelor legislative in vigoare. Electrician Autorizat Bucuresti, va asigura montarea tabloului electric in parametri optimizi de functionare si siguranta.

Cunoscut in termeni populari si tabloul cu sigurante, tabloul electric ocupa locul cel mai important cand vine vorba despre instalatia electrica dintr-o incapere sau cladire. Rolul tabloului electric este sa protejeze prin intermediul intrerupatoarelor automate sau sigurantelor automate, circuitele electrice interioare si toate firele sau cablurile electrice. Cand se purcede la renovare unei locuinte sau se construieste una noua, pentru asigurarea unui confort optim si o siguranta deplina este necesara si refacerea sau instalarea intregului circuit electric, de la: fire, cabluri, prize, intrerupatoare, pana la instalarea tabloului electric. Iar o instalatie electrica bine gandita si realizata de un profesionist va oferi protectie maxima si siguranta pentru cei care vor locui in acea casa.

In ceea ce priveste instalarea tabloului electric, in prezent, exista mai multe tipuri de sigurante automate ce se pot monta, precum: intrerupatoare automate monopolare,  bipolare, tripolare, intrerupatoare automate diferentiale sau cu declansator de tensiune minima. Sigurantele electrice fuzibile sunt cele mai folosite, in aceasta situatie, datorita fiabilitatii lor. De exemplu, daca o siguranta automata are o fiabilitate ridicata, aceasta nu se poate compara cu o siguranta electrica fuzibila, care are o fiabilitate de 100%. Sigurantele electrice fuzibile ofera protectie, in cazul unui scurt circuit sau la un consum mai mare si protejeaza intreaga instalatie electrica dintr-o cladire. Electricienii specialisti recomanda inlocuirea sigurantei de la un tablou electric, in cazul deteriorarii si nu repararea ei cu lita sau alt gen de fire, asa cum se practica, de obicei, deoarece acest lucru poate duce la electrocutari sau incendii.

Dupa stabilirea circuitelor si cand firele electrice au fost trase, se poate monta tabloul electric, unde se pot instala sonerii, intrerupatoare de scara, contoare sau alte circuite. Orice circuit electric este format din conductori (fire ori cabluri) si aparataje (prize, disjuctoare) care, la randul lor sunt protejate de aceeasi siguranta prin intermediul tabloului electric. O instalatie electrica este formata tot din atatea circuite cate aparate de protectie cuprinde tabloul electric.

Marimea unui tablou electric trebuie sa fie mai mare, din cauza firelor care ocupa mult loc. Insa, orice lucrare de o asemenea anvergura trebuie realizata doar cu ajutorul unui electrician autorizat care garanteaza lucrarea si intreaga interventie.

Orice circuit electric trebuie sa cuprinda un conductor de impamantare, de aceeasi sectiune cu conductorii de faza, iar un circuit de iluminat nu trebui sa depaseasca opt puncte de utilizare. Circuitul de prize poate contine cel mult opt prize iar cele pentru plite, aragaze sau masini de spalat trebuie protejate cu un intrerupator diferential de tip A, deoarece electrocasnicele precum: masina de spalat, frigiderul sau aerul conditionat, au un indice al eficientei ridicat, in momentul pornirii si creeaza varfuri temporare de consum. Toate aceste suprasolicitari pot conduce la  arderea unor fire sau sigurante electrice, daca nu sunt realizate corespunzator, ele transmitandu-se catre tabloul electric.

Siguranta fuzibila, de unica folosinta, poate face contact imperfect, cu tabloul electric si poate genera intreruperi in alimentarea cu energie electrica sau arderea unor fire electrice,  poate disipa caldura si poate chiar genera incendii, in situatia in care acest tip de evenimente nefericite au loc si nu sunt observate la timp. In aceste situatii se impune schimbarea tabloului electric.

Specialistii in domeniu recomanda sa nu se foloseasca in interiorul tabloului electric decat borne protejate, deoarece:

  • Alimentarea se efectueaza pe sus cu borne de alimentare si barete izolate
  • Firele de faza si nulul din cadrul fiecarui circuit, care ajung in tabloul electric, pleaca de la disjunctorul sau de protectie
  • Odata instalat, tabloul electric , cu toate sigurantele si firele necesare, fiecare circuit trebuie reperat si marcat pentru a facilita operatiunile viitoare.

Tabloul electic reprezinta punctul 0 al instalatiei electrice. Acesta de regula fiind pozitionat langa intrarea in locuinta sau spatiu, langa contorul electric. Tabloul electic va protejeaza tot circuitul electric print intermediul sigurantelor si intrerupatoarelor pe care le contine.

Procesul de schimbare sau montare (montaj) al tabloului electric trebuie facut o persoana calificata/autorizata ANRE cu bune cunostinte in domeniul electric. In cazul in care dimensionarea intrerupatoarelor automate (sigurante automate) nu este corect facuta, exista riscul iminent de incendiu.

De asemenea, este foarte important si cuplul de strangere al suruburilor intrerupatoarelor automate (sigurantelor automate). Daca suruburile nu sunt suficient stranse, se creaza arc electric ce poate provoca un incendiu.

In cazul unui scurt circuit in retea, se intrerupe curentul electric automat de la tablou, astfel protejandu-va echipamente, electrocasnicile, produsele IT&C. De asemenea prin intreruperea furnizarii de energie electrica de la tablou, veti fi constienti ca exista o problema pe circuit care trebuie remediata.

Montajul sau inlocuirea tabloului electric trebuie efectuat numai de catre o persoana calificata/autorizata ANRE, cu bune constinte in domeniul alectric. Altfel acesta nu isi va indeplini rolul.

Ne adresa atat persoanelor fizice cat si celor juridice care au nevoie de solutii eficiente pentru montaj panoul electric Bucuresti.

PRETURI ACCESIBILE, CALITATE GARANTATA SI GARANTIE LUCRARI! Apelati la echipa Electrician Bucuresti si va veti convinge de calitatea serviciilor noastre.

Tot ce trebuie sa faceti este sa ne contactati!

Date contact electrican Non Stop, reparatii electrice:

  • 0722 974760 / 0771 302745 / 0766 974760
  • office@electricianautorizat.com.ro