Montarea Intrerupatoarelor
Se procedeaza astfel :
- Se demonteaza mai intai placa sau capacul aparatului, desfacandu-se in acest scop suruburile.Prin aceasta, clemele de legatura ale intreruptorului devin acesibile.
- Se dezizoleaza apoi capetele conductoarelor circuitului pe o lungime de circa 1 cm, atat cat este necesar pentru axecutare legaturii la borne.
- Se introduc capetele conductoarelor astfel pregatite in locasurile bornelor si se strang bine suruburile de contact.
- Se slabesc suruburile care tin desfacute ghearele de fixare, se introduce aparatul in doze si se strang suruburile pana cand ghearele desfacandu-se fixeaza intreruptorul pe peretii dozei.
- Se monteaza placa sau capacul intreruptorului, fixandu-se prin suruburi. Intreruptoarele se monteaza dupa necesitati, pentru a actiona unul sau mai multe corpuri de iluminat deodata. Ele se conecteaza la conductorul de faza, nu la cel de nul, pentru ca atunci cand aparatul este deschis, lampa sa nu se mai afle sub tensiune.
Montarea Comutatoarelor
Comutatoarele se folosesc atunci cand se urmareste sa se aprinda o parte sau toate lampile unei lustre, unul sau mai multe corpuri de iluminat. Montarea aparenta sau ingropata a comutatoarelor, precum si fixarea conductoarelor circuitului in locasurile clemelor respective, se face in mod asemanator ca la intreruptoare. In cazul comutatoarelor, sant necesare insa, pe langa conductorul de faza si cel de nul, inca unul sau doua conductoare suplimentare de nul, dupa tipul comutatorului folosit, ca de exemplu comutator serie, de scara sau comutator cruce.
Firma noastra monteaza intrerupatoarelor – comutatoareloreste in:
- sector 1: Bucuresti: Bucurestii Noi , Aviatiei , Victoriei , Domenii , Dorobanti , Floreasca , Romana , Plevnei , Grivita , Pajura;
- sector 2 : Bucuresti: Colentina , Floreasca , Mosilor , Iancului , Obor , Pantelimon , Stefan cel Mare , Tei , Fainari;
- sector 3 : Bucuresti:Alba Iulia , Prevederii , Salajan , Unirii , Vitan , Universitatii , Rosseti , Victoriei , Nicolae Grigorescu , Dristor , Decebal , Titan , Blv. 1 Decembrie , Chisinau;
- sector 4 : Bucuresti: Oltenitei , Tineretului , Giurgiului , zona Filaret , Brancoveanu , Aparatorii Patriei , Vacaresti , Luica , Obregia , Secuilor , Racovita;
- sector 5 :Bucuresti: Rahova , Panduri , Cosbuc , Uniri , Salaj , Pieptanari , Ferentari , Alexandriei , Victoriei , 13 Septembrie , Nasaud , Viilor , Petre Ispirescu;
- sector 6 :Bucuresti: zona Timisoara , Iuliu Maniu , Drumul Taberei , Militari , Lujerului , Crangasi , Plevnei , Timisoara , Gorjului , Uverturii , Valea Oltului , Compozitorilor , Prelungirea Ghencea , Valea Argesului ;
- in tot judetul Ilfov.
Beneficiarii serviciilor noastre sunt atat persoane fizice, persoane juridice, asociatii de propietari cat si institutii de stat. Preturile corecte, promptitudinea, profesionalismul, executia de lucrari de buna calitate, functionalitatea si nu in ultimul rand estetica lucrarilor ne-au ajutat sa crestem de la an la an…
Masuri De Protectie a Muncii
In timpul executarii instalatiilor electrice, muncitorii electricieni trebuie sa respecte anumite reguli de protectie a muncii, pentru a evita diferite accidente cu urmari grave. Astfel:
- La executarea gaurilor in ziduri (caramida sau beton) se folosesc ochelari de protectie, pentru a feri ochii de praf, aschii de caramida.
- In cazul in care muncitorul electrician foloseste scara pentru executarea lucrarilor sale, el trebuie sa aiba grija sa prevada la capetele de jos ale scarilor rezemate, varfuri ascutite sau talpi de cauciuc, pentru a impiedica eventuala lor alunecare. Treptele scarilor de lemn trebuie sa fie totdeauna incadrate in cadru si nu batute in cuie. Scarile rezemate trebuie sa fie asezate sub un unchi de 60 grade fata de orizontala. Nu este permis sa se aseze scarile pe suporturi instabile
- Cand se lucreaza pe scari rezemate la o inaltime mai mare de 4 m, trebuie folosita si centura de protectie, care se leaga de stalpul sau de constructia de care este rezemata scara. In cazul in care se folosesc scarile duble, este bine ca ele sa fie prevazute cu un lant sau cu un alt dispozitiv, care sa impiedice desfacerea scarii in timpul lucrului.
- Electricieni vor avea grija sa nu aseze niciodata scarile in apropierea locurilor sau instalatiilor care se gasesc sub tensiune si care nu sunt protejate impotriva atingerilor accidentale. De asemenea, scarile nu se aseaza langa masini, angrenaje cu curele de transmisie aflate in functiune.
- Folosirea uneltelor electrice portabile ca : masini electrice de daltuit si frezat ziduri, de gaurit etc, alimentate la o tensiune de 220 v, este permisa numai in locuri uscate si numai cu conditia de a se lega la pamant partile metalice ale acestor utilaje.
- In incaperile umede se folosesc unelte electrice care functioneaza la tensiunea de 36, 24 sau 12 v. In timpul manipularii sculelor electrice nu este permisa apucarea uneltelor de partea lor actica sau de conductoarele de legatura cu sursa de alimentare, deoarece se pot produce accidente prin electrocutare.
- Electrician care lucreaza cu uneltele electrice de gaurit sau de sapat santuri in zid, precum si cu dalti pneumatice, nu va sta pe o scara rezemata sau pe o scara dubla, deoarece exista pericolul de a se rasturna. De aceea, in cazurile in care urmeaza sa lucreze la inaltimi mai mari, electricianul care manuieste unelta electrica sau pneumatica va sta pe schele sau pe esafodaje construite in prealabil.
Necesitatea si utilitatea instalatiilor electrocasnice ne face sa nu ne imaginam viata si activitatea zilnica in lipsa energiei electrice. Nu exista spatiu de locuit, hala industriala, spatiu comercial, magazie fara instalatie de iluminat si priza. Instalatiile electrocasnice au in compunere materiale elemente si componente electrotehnice uzuale.Pentru executarea oricarei instalatii electrice sant necesare in general urmatoarele materiale si componente electrotehnice: conductoare, doze, prize, sigurante, intrerupatoare, tablouri de distributie, contoare, sonerii si corpuri de iluminat.