Fie ca este vorba despre instalatia electrica dintr-un apartament sau dintr-o scara de bloc, este necesar sa se respecte regulile si legile in vigoare in ceea ce priveste instalarea, utilizarea si mentinerea tuturor echipamentelor electrice.

Indiferent de modul in care se intervine sau de gradul de complexitate, trebuie de fiecare data sa apelati la un electrician autorizat ANRE.

Inlocuirea transformatorului de 24V dintr-un subsol de bloc in cadrul unei asociatii de proprietari este o manevra complexa care necesita atentie si o mana de lucru cu experienta. Un electrician autorizat va realiza doar lucrari de calitate si va tine cont de siguranta locatarilor.

Cand este necesara schimbarea transformatorului de 24V?

Aceasta situatie este mai des intalnita in blocurile mai vechi, acolo unde instalatiile electrice nu mai pot sa sustina consumul de energie din prezent. Pentru ca au fost concepute pentru a sustine doar un numar limitat de consumatori casnici, acestea la un moment dat se pot suprasolicita sau chiar deteriora, prezentand un factor de risc pentru intreg blocul.

Pentru a preveni incendiile cauzate de scurt-circuite, este necesar ca un electrician autorizat sa verifice transformatorul de 24V si sa il schimbe daca este necesar. Modernizarea si intretinerea instalatiilor electrice de la nivelul subsolurilor de bloc nu trebuie sa fie neglijate.

Pasii care se parcurg atunci cand se inlocuieste un transformator vechi de 24V

Operatiunea de inlocuire a unui astfel de transformator este una complexa care necesita atentie si profesionalism. Un electrician atestat ANRE cu experienta va respecta toate normele in vigoare pentru o astfel de lucrare. Pasii pentru a inlocui un transformator de 24V sunt urmatorii:

  • Realizarea unei scheme in conformitate cu normele in vigoare existente – aflarea ansamblului de retele pentru a calcula rezistenta in functie de consumatorii din bloc.
  • Debransarea instalatiei invechite – deconectarea de la tabloul electric.
  • Configurarea retelei noi si realizarea de canale necesare – o etapa care necesita multa atentie, fiind momentul in care se monteaza noul transformator de 24V.
  • Conectarea la panoul electric – dupa ce acesta a fost montat, se vor realiza traseele de cabluri pentru a face conexiunea cu panoul electric. In acest pas este necesara prezenta unui reprezentat al companiei unde s-a incheiat contractul de energie electrica.

Schimbarea instalatie electrica la subsolurile blocurilor

Instalatia electrica generala a blocului aflata in subsolul acestuia, trebuie verificata constant. Anumite fire sau instalatii pot sa se invecheasca in timp si sa se deterioreze, punand in pericol sanatatea locatarilor. Nerespectarea acestei conditii va putea duce de la o simpla deteriorare  chiar si la incendii date de suprasolicitarea instalatiei electrice.

Asadar, este necesar ca orice asociatie de proprietari sa apeleze la servicii de mentenanta la instalatiile electrice pentru a evalua starea acestora periodic si pentru a efectua servicii de inlocuiri si schimbari. Astfel se vor evita interventiile de urgenta unde si costurile pot fi substantiale, cauzate de pagube mai mari.

Alte servicii cu care te poate ajuta un electrician profesionist intr-un subsol sau scara de bloc:

  • Motaj tablouri electrice, sisteme de lampi cu senzor, senzori de iluminat pentru scarile de bloc
  • Refacere trasee vechi ale instalatiei electrice
  • Montaj instalatii electrice de exterior si de interior, contactoare, relee sau tablouri de comanda
  • Montaj sisteme de impamantare si de corpuri de iluminat pentru interior si exterior
  • Interventii in regim de urgenta pentru orice defectiune la instalatiile electrice

Servicii de mentenanta pentru instalatiile electrice din scara de bloc si subsol

Daca ai nevoie de un electrician autorizat pentru reparatii si schimbare instalatii electrice in subsolurile de bloc, contacteaza-ne si te putem ajuta. In acelasi timp, putem monta cabluri, lampi, becuri, interupatoare sau transformatoare in subsolurile blocului.